Menu
Brasserie Veendiep werkt vanuit de passie voor eten en gezelligheid. Beleef bij ons een eigentijdse eetervaring die mensen verbindt. Met een verrassend menu dat de smaken van de regio viert, biedt de brasserie een uitnodigende sfeer waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten. Hier draait alles om samenzijn en genieten, waardoor elke avond bij ons een bijzondere ervaring wordt.
DINER
VOORGERECHTEN
Dun gesneden rundvlees, frisse salade, tomaat met huisgemaakte Groninger Mosterdmayonaise.
Broodplankje met diverse smeersels
Wisselende soep, vraag de bediening naar de dagsoep
Geserveerd met groninger droge worst en prei
Van groninger weiderund, ei en augurk op toast.
Geserveerd op een toast van brioche met huisgemaakte cocktailsaus en granny smith
Dun gesnedenmgroente anti-boise met frisse smaken van het land.
HOOFDGERECHTEN | VLEES
Geserveerd met een jus van zilveruien
Met gebakken champignons, ui, buikspek en groninger mosterdsaus.
Geserveerd met kruidenboter of pepersaus.
Varkenshaas medallion, kip, lamsworstje en runderbiefstuk.
Geserveerd met een gepofte aardappel gevuld met kruidenroomkaas.
Kipdij ingerold in spekmantel met huisgemaakte groninger-mosterdsaus.
Malse varkensschnitzel, gebakken champignons, ui, paprika, spek en overbakken met kaas.
Malse varkensschnitzel geserveerd met huisgemaakte pepersaus.
Malse varkensschnitzel met een schijfje citroen.
HOOFDGERECHTEN VIS
Geserveerd met groninger mosterdsaus
oP DE HUID GEBAKKEN ZALMFILET, GESERVEERD MET HOLLANDAISE-SAUS
Vraag de bediening naar de dagvangst
HOOFDGERECHTEN | VEGETARISCH
Quiche van geitenkaas met walnoot en honing.
Gevuld met tomaat en ricotta, geserveerd met seizoensgroenten.
KINDERMENU
Gebakken Kibbeling met verse friet, mayonaise en appelmoes
Kroket, frikandel of kipnuggets met verse friet, appelmoes en mayonaise.
Kipsaté met verse friet, mayonaise en appelmoes.
Poffertjes met roomboter en poedersuiker.
Leeg bord zodat je van een ander kunt stelen
DESSERT
Vanille ijs, kletskoppen, caramel en slagroom
Vanille en malaga-ijs, rum-rozijnen en slagroom
Mokkaboontjes, bol vanille- ijs, overgoten met espresso
Klassieker zoals je hem kent, met een gekaramelliseerd suikerlaagje en slagroom
Proeverij van nagerechten
Let op: vanaf 2 personen
Huisgemaakte rabarbersoep met slagroom, merenque en aardbeien-sorbetijs.
Kinderdessert met vanille-ijs, aardbei-ijs, slagroom en smarties.
Huisgemaakte chocolade-brownie met saus van karamel en zeezout, bol vanille-ijs en slagroom
KOFFIE SPECIALS
*Onze koffie specials worden geserveerd met een flinke toef slagroom